in de krant

Powerwalk Veldhoven in het Veldhovens Weekblad Juli 2017

Powerwalk Veldhoven in het Veldhovens weekbladPOWERWALK VELDHOVEN IN HET VELDHOVENS WEEKBLAD augustus 2018

 

 

 

 

 

Powerwalk… “Letterlijk is het wandelen met power, zonder stokken”, aldus Anouk Erven uit Veldhoven. (Foto: Bert Jansen)

‘Sporten en sightseeing ineen!’

zo 1 jul 2018, 18:00
Hannie Bettgens

ONZE sport is…
“Het is gewoon heerlijk om energie op te doen in de buitenlucht.” Een aantal dames vertelt over hun sport. En dat is Powerwalk.

VELDHOVEN – Anouk Erven heeft Powerwalk in Veldhoven op de kaart gezet. “Letterlijk is het wandelen met power, zonder stokken. We zijn een enthousiaste groep wandelaars die het vooral fijn vinden om in de buitenlucht te bewegen. Druk kletsend en lachend lopen we door Veldhoven vanaf steeds een andere locatie. Met flinke passen en zwierende armbewegingen en als we een muurtje, trap of veldje tegenkomen stoppen we om daar wat oefeningen te doen.”
Powerwalk is voor iedereen geschikt. “Met minder kans op blessures omdat je je gewrichten minder belast dan bij hardlopen. Door het wandelen in een hoog tempo en daarbij simpele oefeningen uit te voeren gaat je hartslag omhoog waardoor je conditie verbeterd. En je verbrandt een behoorlijk aantal calorie├źn.”

Laagdrempelig
Carla (57) heeft Powerwalk ontdekt door een artikel in deze krant. “Het sprak me enorm aan. Nou werd ik al chronisch moe van het woord sporten, maar verhip, ik overleefde de eerste Powerwalk en vond het nog leuk ook.”
Christel (48) vindt dat het laagdrempelige goed bij haar past. “Alles mag en kan en niets hoeft. Kan je een oefening niet meedoen? Geen probleem. Wat ik vooral heel prettig vind, zijn de verschillende routes door Veldhoven. Daardoor kom ik op de meest fantastische plekken. Bovendien trainen we met regelmaat ook de lachspieren. En dat allemaal in de buitenlucht.”
Astrid (35) haalt voor zichzelf meer uit Powerwalk dan uit sporten in een sportschool. “Na een uurtje Powerwalk heb ik een lekker voldaan gevoel. Mijn spieren zijn in de loop van het jaar dat ik nu meedoe een stuk sterker geworden en mijn conditie is aanzienlijk verbeterd.”
Behapbaar
Magda (62): “Door Powerwalk kom ik op zoveel mooie plaatsen waar ik nog nooit ben geweest of normaal niet zou komen. Er is zoveel mooie natuur in en rond Veldhoven waarvan je kan genieten, omdat we elke week vanaf een andere locatie van start gaan.”
Marcha (38) is nog net zo enthousiast als een jaar geleden toen ze startte met Powerwalk. “Ik ben sportief bezig op een voor mij behapbare manier. En dat in gezelschap van een diverse en spontane groep mensen.”
Greet (63) loopt met verschillende groepen mee. “Soms lopen ze iets te hard voor mij, maar dan komen ze terug om mij weer mee op te pikken.”
Jacqueline (65) komt uit Eindhoven en razend enthousiast over coach Anouk en Veldhoven. “We zijn op een aantal hele mooie plekken geweest, maar Anouk weet ons telkens weer te verrassen. Sporten en sightseeing ineen!”
Meer info over Powerwalk:
Anouk Erven, (06) 81.312.232. www.powerwalkveldhoven.nl